tiistai 2. helmikuuta 2016

joskus pienikin asia voi olla hankalaa

Heipparallaa!

Elman kanssa lähettiin torstai iltana junalla kohti Karjaata. Mentiin siis samaan paikkaan missä oltiin hihs reissun aikana, meitä odotti perillä neljä ylisöpöä mäyräkoiraa. Kun päästiin Mustioon alettiin heti miten syömään iltapalaa, sillä kello oli lähempänä puolta yhtätoista. Hetki kukuttiin ja juteltiin Jaanan kanssa sekä temuttiin koirien kanssa. Sitten käytiinkin nukkumaan.

Perjantaina herättiin kymmenen maissa ja noustuamme kipitettiin aamupalalle, jonka jälkeen suuntasimme koirien kanssa lenkille. Sitten syötiin ruoaksi makaroonilaatikkoa ja nautittiin sitä mahan täydeltä. Illasta tehtiin temppuja koirien kanssa leikkien sekä aktiivipelin kanssa. Katseltiin myös telkkaria ja pikku hiljaa hiivittiin pehkuihin.

Lauantaina herättiin jo ennen seitsemään, sillä lähdettiin puoli kahdeksan jälkeen ajelemaan kohti Laakspohjan kartanon tallia. Tuntimme alkoi yhdeksältä ja heppoinamme toimi samat kuin viime kerrallakin, minulla Ville ja Elmalla Aleksi. Aluksi ravailtiin ja haettiin heppoja avuille. Ville oli vaikea ratsastaa pohkeen läpi, joten ratsastuskaan ei sujunut niin kuin odotin. Ville ei siis ottanut ulkopohjetta ollenkaan joka tietysti päästi Villen kiertelemään pääty-ympyrällä olevat kavaletit. Hetki tapeltiin,että niistä mennään yli. Tuli muuten kuuma! Sitten päästiinkin hyppäämään rataa. Esteiden korkeudet vaihtelivat 20-80cm. Ville oli muutenkin hyvin laiskalla päällä ja sitä joutui ajamaan vähän väliä eteen. Laukka ei kestänyt temmokkaana ja siksi puomitkin kolisivat vähän väliä. Olisihan tunti voinut paremminkin mennä! Asiaan saattoi myös vaikuttaa se, että minulla on ollut taukoa kelien takia, olen käynyt vain maastoilemassa Kustin kanssa. Käytiin myös vierailemassa Elman sukulaisten luona ja illalla pelailtiin afrikan tähteä.


Sunnuntaina lähdettiin puoli kymmenen maissa kohti helsinkiä, apassionataan. 
Ennen näytöstä syötiin hesburgerissa ja tavattiin Elman kanssa myös yhtä kesän leiriläistä. Tuulikin löydettiin paikanpäältä ja nopeasti rupateltiin hänenkin kanssaan. Sitten alkoikin näytös. Omasta mielestäni esityksen kohokohta oli vauhdikkaat ratsastajat, jotka tekivät kaiken maailman roikkumisia selässä. Jotkut hevoset näyttivät siltä, kuin ne eivät olisi halunneet esiintyä. Hevoset vetivät korvat luimussa.. en tiedä huomasitteko te, jotka olivat myös näytöksessä. Jokaisella on myös tietysti oma mielipide siitä nauttivatko vai eivätkö hevoset esiintymisestä. Näytöksen jälkeen meidät heitettiin autolla Helsingin päärautatieasemalle, johon veimme laukkumme säilöön. Sitten lähdettiin shoppailemaan. Ostin itselleni uudet farkut sekä punnitse ja säästä kaupasta suolattuja maisseja. Nam!
Shoppailun jälkeen napattiiin aseman hesestä pirtelöt ja smoothiet mukaan. Ja matka kohti kotia alkoi. Junassa keskusteltiin Tuulin kanssa, sillä sattumalta hän matkusti samassa junassa. Jäin itse Imatralla pois ja Elma jatkoi vielä Simpeleelle. Isäni haki minut asemalta ja kotona kävin suihkussa sekä söin iltapalan.


Aivan huikea pidennetty viikonloppu takana, KIITOS taas kerran Elma!

Loppuun vielä viime kertaisesta maastosta, goproolla kuvattu maastokooste. Kamera vähän valahti kun vauhtia tuli lisää, joten toivottavasti kelpaa!


3 kommenttia:

  1. Paljon tekemistä pidennetyllä viikonloppuna!
    Gopro-videosta tuli mieleen, että pitäisikin joskus itsekin laittaa se ratsastaessa kiinni - varsinkin nyt kun olen uskaltautunut maastokammostani huolimatta pari kertaa maastoonkin!

    Miulla & siskolla on ollut vain muutaman kerran gopro ratsastaessa niin pitäisi vähän testailla sitä kuvakulmaa (laittaako päähän, rintakehälle & muutenkin osoittamaan eteen vai taakse, enemmän ylös, keskelle vai alas...) , jotta saisi mahdollisimman paljon irti!

    Esimerkiksi jos gopro on takana olevalla olisi se kätevä osoittaa eteenpäin - jolloin näkyy oma ratsu + edessä olevat ratsut - kun taas jos se on vetoratsukolla niin silloin tietysti osoittamaan taaksepäin - jolloin näkyy oman ratsun perää + takana olevat ratsut. Tähän lisäksi vielä kameran korkeus: jos gopro on kypärässä onko se liian ylhäällä vai saako sen osoittamaan hyvin alaspäin? + haluaako kameran seuraavan omaa katsetta (+ näkyy maisemat - jos katsoo harjaan)? Vai laittaako sen vaikka rintakehälle: onko se silloin sopivalla korkeudella vai liian alhaalla? Ottaako kamera osumaa esim. ylämäkeä mennessä kevyessä istunnassa? yms.

    Oho tulipas pitkä teksti...Anyway postauksesi ainakin herätti miussa ajatuksia :D

    t. The Little Dreamer

    VastaaPoista
  2. Oli kyllä huippu viikonloppu. Pitäisi vähän enemmän käyttää goprota sekä tutustua juuri noihin kuvakulmiin, seuraavana hankintana on goprohon kypärään se sellainen "valjas" mikä lienee onkaan :D sekä sellaiset gopron omat rintavaljaatkin olisi kätevät jos sellaisetkin saisi hankittua ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. (Y) Jep! Onneksi testailemalla oppii! Meillä on se "valjas" tai se millä saa gopron kypärään ja vissii jotku rintavaljaat myös. Molemmat on oikein käteviä - valjaat vaan tais siskolla olla liian alhaalla, kun ylämäkeä laukatessa osui kamera hevosen kaulaan :s

      Itse en goprota osaisi laittaa järkevään kohtaan (normi kameralla tykkään kuvakulmaa mitettiä ja muunnella, mutta goprota en hahmota, koska "en näe mitä kamera näkee"), mutta meillä sitä eniten käyttävä - eli iskä (käyttää surffatessa & on hyvin tarkka gopron käytöstä) - sen on aiemmin asetellut, joten enköhän saisi hänet mahdollisesti ensi kerrallakin sen asettamaan. Eipähän sitten tarvitsisi katsoa ~1h videota jossa ei näy mitään järkevää :'D

      Poista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita niin positiiviset kuin negatiiviset! Muistetaanhan silti hyvä kielenkäyttö, kiitos!