keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Joulukalenteri luukku 2

Heppanamit

Moni on varmaankin huomannut, että heppojen herkut ovat aika kalliita kaupoissa.
Joten joulukuun kunniaksi päätin soveltaa vähän netistä löydettyjä heppanami ohjeita.
Päätin testata banaani ja porkkana herkkuja. 

Itse tein puolet pienempänä ohjeen ja keksejä tuli 6kpl.

Reseptin sovelsin näin:

1 dl sämpyläjauhoja
1 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1  dl kaurahiutaleita
1 dl vettä
1/2 dl öljyä
puolikas banaani
1 iso porkkana
Ruisjauhot voit korvata lisäämällä sämpyläjauhoja 1 dl tai jos haluat valmistaa ruisnamuja niin lisää 1 dl ruisjauhoja sämpyläjauhojen sijaan.


1. Sekoita kuivat aineet kulhossa.


2. Lisää vesi & öljy ja sekoita. Laita uuni kuumenemaan 175-asteeseen.

3. Raasta/murskaa porkkana ja banaani. Lisää ne taikinaan ja sekoita.



Murskasin banaanit kulhossa taikinan ja porkkanoiden sekaan.


4. Muotoile herkuista haluamasi kokoisia ja mallisia.


Ite muotoilin vain pyöreähköjä keksejä.
5. Paista uunipellillä leivinpaperin päällä noin 25 minuuttia.


6. Anna herkkujen jäähtyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita niin positiiviset kuin negatiiviset! Muistetaanhan silti hyvä kielenkäyttö, kiitos!