tiistai 23. helmikuuta 2016

Lumiset tervehdykset

Heippa, pitkästä aikaa kirjottelen taas teille. Tässä on nyt ollut paljon koulukiireitä kuten  kokeita ja testejä, joten jos nyt kertoisin teille vähän kuluneesta helmikuusta.

Tosiaan ensimmäiseksi vähän infoa Ossin ja Mennin kuulumisista.
Ossin luona en ole ehtinyt käymään enkä ole oikein kyytiäkään saanut. Viime kerrasta onkin jonkun verran aikaa sillä näin Ossin viimeeksi joulukuussa..Kuinka se aika oikein rientää? 
Tällä viikolla olen luultavasti menossa Ossin luo, kunhan saan selvyyttä Elmalta asiasta.
Mennilläkään en ole käynyt pitkään aikaan ratsastamassa ja se on muutenkin vähän jäänyt. Menni ei vain ole ihan minun tyylinen kaveri. Olen myös päättänyt, että ratsastelen Mennillä silloin kun hänen omistajansa ei ehdi. Päätin siis siirtää Mennin vieraileviin tähtiin. 

Kustin ja Putskun luona olen myös ehtinyt käymään tässä kuussa useamman kerran. Maastoon ei olla oikein päästy, mutta pellolla ollaan sen puoleen ratsasteltu välillä vauhdikkaammin ja välillä taas rennommin. Kusti jaksaa kyllä aina ilahduttaan vauhdillaan, vaikka ikää löytyykin jo 23 vuotta! Kustikin sai nyt oman sivun ja yritän saada kuvia heistäkin blogiin paremmin. Olen siis ratsastellut Kustilla pääsääntöisesti, sillä hänen omistajan on helpompi kavuta Putskun selkään. 



Sitten parin viikon takaiseen ratsastustuntiin, jonka menin Lukalla. Tunnin aiheena oli tehdä sulkuja ja avoja pitkillä sivuilla sekä tehdä päädyissä pääty-ympyrät. Luka toimi kuin unelma! Poni tuntui oikeasti kevyeltä ja oli hyvin kuolaimella. Laukatkin saatiin nostettua käynnistä ilman raippaa. Tämän tunnin jälkeen Luka sai kyllä paljon rapsutuksia ja leipää. Ihan huippu fiilis tästä tunnista! Harmi vain, että kukaan ei ollut kuvaamassa.

Lauantaina 20.2 mentiin Elman kanssa tallille yöksi ja oltiin varattu peltotunti. Minä menin Lukalla ja Elma Topilla. Pellolla oli hyvin lunta ja ponit saivat tehdä paljon töitä. Aluksi ravailtiin keventäen sekä kevyessä istunnassa. Sitten alettiin ottamaan laukkoja. Lopussa saimme ottaa muutamat laukkakisat ja ensimmäiseksi oltiin Elmaa ja Topia vastaan. Luka tietenkin oli ihan pälli ja jäi taas kerran jumittelemaan alussa, kyllä se sitten tajusi lähteä kun Topi lähti edeltä Ja niinhän siinä kävi, ettei Lukan huimat vauhdit riittänyt päihittämään Topia :D Seuraavaksi otettiin kolmen lähtö, jossa oltiin Elman ja Vilman kanssa. Luka jäi taas kerran jälkeen kaikista ja meenasi hyytyä puolessa matkassa  :D Päästiin silti lopulta ylös asti ja sitten käytiinkin lopettelemaan tuntia. Oli kivaa!






Sunnuntaina 21.2 sain valita otanko tunnille tallin uusimman hevosen Justiinan vaiko vanhan tutun Laten. Päädyin Lateen, tiesin tunnista tulevan hapottava, sillä Late ei ole niitä reippaampia hevosia :D Tunnilla mentiin kahdeksikkoa asettaen ja keskellä suoristaen.  Late oli hyvin laiska ja pysähdyksistä ei meenannut tulla yhtikäs mitään. Saimme uuden tehtävän kahdeksikolle, joka oli pysähdyksestä  laukan nosto. Muutamaan otteeseen se onnistui, mutta se oli silti haastavaa Laten kanssa. 





Late poseerasi kameraan


Ulkoasuun on tulossa muutoksia pian! 


3 kommenttia:

  1. Kivoja lumisia kuvia! Ylipäätään tosi kiva, kun pääsette tunneilla menemään pellolla! Itse olen viimeeksi mennyt pellolla joskus muutama vuosi sitten joulumaaston jälkeen - ellei siis kaverin shetulla pääsääntöisesti aina pellolla tapahtuneita ratsastuksia lasketa, joista viimeisin viime kesänä.

    P.S. Aivan ihanan näköinen tuo Late! ♥_♥

    The Little Dreamer

    VastaaPoista
  2. Kiva,että pidit kuvista :) joo onhan se erilaista kun pääsee peltoilemaan ja mukavaa mielen virkistystä :)
    Late on tosiaan komea poika :)

    VastaaPoista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita niin positiiviset kuin negatiiviset! Muistetaanhan silti hyvä kielenkäyttö, kiitos!