keskiviikko 13. toukokuuta 2015

7~Istuntani ja istuntatunti




 I-S-T-U-N-T-A-N-I

Miekin aattellin tehdä tän istunta postauksen kun moni muukin on tehnyt tämän blogitallin sivuilta.
Omassa istunnassani on kyllä paljon parannettavaa sillä kyynerkulmani häviää aina, jalkani ovat väärässä kohtaa jonka huomaa hyvin varsinkin takakorkeilla hevosilla myös nyrkit ja pään kanto/ katse on ongelmana. Tässä alla kuvia missä näkee virheitäni:

1.Pään kanto ja jalat


2. Katseeni maassa
3. Kyynärkulma ja nyrkit


Mutta jos kurkataan sunnuntain tuntiin jossa jouduimme menemään kuminauhan kanssa.
Se hyödynti itseäni aika paljon, sain muun´muassa Topin liikkumaan todella kivasti opettajakin kehui. Tein siis Topista "liitokavion" Poni tuntui todella hyvältä ja huomasin myös itse,että asentoni kuminauhan kanssa auttoi todella paljon ja sainkin istuntani pysymään kohtalaisena koko lopputunnin ilman nauhaa. Tunnilla menimme kolmikaarista kiemurauraa eri ravitemmoissa ekassa kaaressa normaalia ravia sitten toisessa taas hitaampaa ja viimoisessa sitten kovempaa. Huomasin sitten kuinka hyvin Topi nosti säkänsä ja alkoi oikeasti liikkua eikä hän ollut etupainoinen.

Suosittelen muitakin jos on tilaisuus  testaamaan tuollasta kuminauha juttua.

Kuvista huomaa mikä vaikutus istuntaani on tuon kuminauhan kanssa kun ilman sitä
tässä alla muutama kuva ilman nauhaa.
Olen silti tyytyväinen tämän tunnin istuntaani myös kuminauhan jälkeen. 
Istuntani pysyi suht samanlaisena.
Tykkään mielettömästi tästä ponista <3

 Topi on kyllä suosikkejani. Hän omaa hyvin vaihtuvan luonteen jolloin joskus säikytään kaikkea mahdollista. Kun joskus ollaan sitä mieltä että "ei kiinnosta" ja yrittää saada ratsastajan selästä.
Mutta sitten on taas niitä todella ihania päiviä jolloin Topi on kuin unelma.
Itse tykkään Topista juuri sen takia kun hänen kanssaan täytyy oikeasti keskittyä olennaiseen ja ei voi vain istua selässä. Topi ei todellakaan ole mikään automaatti. Hänen kanssaan saa aina tehdä kunnolla töitä.


Sitten vielä muutamia kuvia yhdeltä sunnuntailta kun liikutin Topin :)

Väärinpäin pelleilyä

On se vaan ihana <3
Tämä aika on mennyt ihan sika nopeasti  koulua enää vajaa 3 viikoa. Ja sitten on peruskoulu pulkassa. Leiriinkin on enään 3 sunnuntaita joten säät saisivat alkaa lämpenemään ja muuttumaan kesäisimmiksi. Jotta pääsisi leirillä sitten ehkä uimaan ja heittämään sen talviturkin.
Leiri on siis toiveleiri 1, joka on Hevostila Dianalla.

Koulussa on nyt kokeet ohi ja loppusuora häämöttää. Enää ensiviikko normaalia opiskelua ja sitten on luokkaretkeä Helsinkiin, ysien tanssiaiset, potkiaiset ja paljon muuta puuhaa.
~Ida

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita niin positiiviset kuin negatiiviset! Muistetaanhan silti hyvä kielenkäyttö, kiitos!