torstai 2. heinäkuuta 2015

21~Treeniä, treeniä

Aamulla herättyämme söimme aamupalan, jonka jälkeen lähdimme Tupun luo. Tallilla haettiin Tupu pihatosta ja samalla Elma räpsi kuvia muista hepoista. Tallissa harjasimme Tupun, laitoimme suitset ja satulan. Lähdimme kentälle, Elma halusi pitää minulle tuntia. Menin kahdeksikkoa asettaen kevennetyssä- ja harjoitusravissa, jonka jälkeen vähän testasimme väistöjä. Lopuksi menimme myös vähän kolmikaaristakiemurauraa.

Tupu valmiina töihin!



Kahdeksikko sujui aika tahmeasti aluksi kun Tupu ei oikein asettunut eikä käyttänyt takajalkojaan kunnolla. Hetken kuluttua Elma piirsi kahdeksikon keskelle viivan, josta oli vähän apua. Sain ohjattua Tupun paljon paremmin keskelle kahdeksikkoa. Tupu yritti vähän väliä kääntyä oikealle, vaikka suuntanamme oli kahdeksikon vasen puolisko. Lopuksi sekin alkoi sujua oikein hyvin.
Tupu tuntui hieman laiskahkolta. Menimme samaa myös toiseen suuntaan.






Kahdeksikon jälkeen Elma sai ajatuksen, että jos testaisin Tupun kanssa väistöjä ympyrän avulla.
Väistimme siis voltin loppuosan kohti uraa. Aluksi tämäkään ei oikein meenannut onnistua, mutta kyllä niitä hyviäkin väistöjä tuli moneen otteeseen. Tupu on siis vähän kokematon hevonen.
Ihan lopuksi menimme kolmikaaristakiemurauraa käynnissä siinäkin asettelin vähän hepoa.




Oma mielipiteeni: "Tupu meni mielestäni todella hyvin, hänen tasoonsa verrattuna. Vaikka Tupu yrittikin kovasti oikoa ratsastaessa. Tupu myös väisti todella kivasti! Ravikin oli mukavan tasaista ja sopivan reipasta kun sain sen liikkumaan."

Elman mielipide:"Alussa varsinkin Tupu oli jäykkä molempiin suuntiin. Monien toistojen jälkeen Tupu alkoi asettua enemmän sisälle ja kulki paremmin eteen päin. Hyvin meni!"





Tupun luota ajoimme suoraan Ossin luo. Siellä menimme ensimmäiseksi rakentamaan kentälle esteradan. Haimme Mennin ja Ossin laitumelta. Ossi käytävälle ja Menni omaan karsinaan. Harjasimme Ossin pikaisesti ja kohta Elma hyppäsi selkään. Aluksi Elma meni verkkahypyiksi pientä pystyä, jonka jälkeen aloimme menemään radan eri esteitä matalina. Jonka jälkeen he alkoivat menemään koko rataa. Ossista löytyi välillä vähän vauhtia ja ponnua :D  Lopuksi Elma hyppäsi vähän korkeutta Ossilla ja korkeimmillaan he hyppäsivät 60cm! SUPER PONI!!
Huomenna poni ja Elma pääsee peltoilemaan :)


Esteponi



~ida~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita niin positiiviset kuin negatiiviset! Muistetaanhan silti hyvä kielenkäyttö, kiitos!