keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

23~ Talutusponi hommissa

Eilen Ossi pääsi talutusratsun hommiin.
Vein naapurin 3 tyttöä Ossin luo. Äitini vei meidät kahden jälkeen tallille. Menimme talliin, anniina otti Ossin päitset ja minä Mennin. Kipitimme laitumelle ja otimme hepat sisälle. Eveliina ja Annika jäi talliin odottamaan. Tytöt saivat harjata ja letittää Ossia. Hetken kuluttua menin hakemaan suitset ja "safarisatulan". Laitoimme varusteet päälle. Ensimmäisenä Ossin selkään pääsi Eveliina. Häntä taluttelin vähän aikaa,testasimme vähän ravia ja lopuksi Eveliina sai mennä rauhallisesti ilman talutusta. Seuraavaksi vuorossa oli Annika. Annikan kanssa teimme samoja juttuja kuin Eveliinan. Annikan jälkeen otimme satulan Ossilta pois. Viimeisenä muttei vähäisempänä kyytiin pääsi Anniina. Anniina halusi mennä ilman satulaa, niimpä annoin hänen sitä testata.  Anniinakin kanssa otimme vähän ravi pätkiä. Lopuksi Eveliina halusi vielä vähän testata ilman satulaa ratsastusta. Eveliina pysyi tosi hyvin Ossin ravissa ilman satulaa!



Ratsatuksen jälkeen meillä oli tunti aikaa niin päätin, että voisimme käydä kärryttelemässä vähän pellolla. Tytöt pääsivät testaamaan myös vähän ajamista. Ossi meni todella mallikelpoisesti.



Sitten tähän päivään!

Mulla meenasi oikeasti tänään mennä hermo ponin kanssa! Siis ei millään poni voinut totella minua. Alku näytti lupaavalta, mutta sitten alkoi se kauhea tappeleminen. Jyräsimme pitkin ojia ja käytiin jopa yhden talon pihallekkin jättämässä ruopimisjäljet. Siis ekaa kertaa ärsytti noin paljon kun tänään. Päivän kruunasi myös se, että poni sai yliremmin katkaistua ojassa möyrimisen seurauksena! Ajoin takaisin tallille, otin ajovehkeet pois. Hain juoksutusliinan ja raipan. Otin ponin ja menin kentälle juoksuttamaan ponia. Poni juoksi liinassa kiltisti. Päätin sitten testata, että onnistuisiko irtojuoksutus Mennin lautatarhassa. No mutta ponihan päätti vetää lautojen ali! Sitten takaisin juoksuttamaan liinaan. Jännä kun poni kunnioittaa sähköjä laitumella, mutta tarhoissa ei. No saattaa olla syy siinä, että laitumella on todella kovalla sähköt ja Ossille on siellä annettu sähköiskut langoista.
Tälläistä tällä kertaa!


2 kommenttia:

  1. Voi ei, meijän tallin shettikset on kanssa sellasia riiviöitä... Hyppää tai ryömii tai tulee langoista läpi ja on ihan onnensa kukkuloilla siihen asti, kunnes joutuvat takaisin tarhaan... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Shettikset on kyllä tosi kivoja ja lutusia sillon kun ne on kiltisti, toki itse tykkään vähän jääräpäisistä :D

      Poista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita niin positiiviset kuin negatiiviset! Muistetaanhan silti hyvä kielenkäyttö, kiitos!