torstai 12. marraskuuta 2015

52~Haaste

Kiitos Tuuli haasteesta! Oon tehnyt tän jo kerran aiemmin,mutta päätin tehdä tämän uudestaan.



Haasteen säännöt ovat yksinkertaiset:
Kopio yllä oleva kuva, vastaa kysymyksiin
ja haasta vähintään kolme hevosblogaajaa.

Haastetut:

neanheppailut.blogspot.com

juliajasulo.blogspot.com

vuonisvarsa.blogspot.com


1. Hevonen vai poni?

Poni ehdottomasti! Ponit ovat vain niin erilaisia kuin hevoset ja siksi pidänkin niistä. Poneilta löytyy luonnetta aivan erilailla kuin hevosilta. Toivon vain, että en kasvaisi pituutta enää kauheasti sillä haluaisin pystyä ratsastamaan poneilla vielä pitkään.

Ossi
2. Kenttä vai maneesi?

Tykkään ratsastaa ulkona kentällä, mutta silti ehkä maneesi vie voiton varsinkin jos miettii sateisia ja kylmiä kelejä niin on miellyttävämpi ratsastaa maneesissa. Toki ulkona kentällä on mukava ratsastaa kesällä ja muulloinkin kun on hyvä keli. 

3. Koulu, esteet vai maasto?

Pidän näistä kaikista vaihtoehdoista,mutta käännyn silti esteisiin ja maastoon. Olen enemmän esteratsastaja kuin koulu, silti tykkään mennä kouluakin. Maasto on ihanan rauhoittavaa ja erilaista kun kentällä pyöriminen, joten en osaa päättää esteiden ja maaston välillä. 

Lemppari esteheppa <3

4.  Kannukset vai raippa?

Mieluiten käytän raippaa, jos jomman kumman joudun valitsemaan. Sillä jos kannuksia ei osaa käyttää  oikeinvoi seuraukset olla kauheat. Raipan käyttöä voi hyvin hillitä itse.

Tässä kuvassa käytössä on molemmat

5. Suojat vai pintelit?

Tykkään enemmän suojien ulkonäöstä, mutta toki tämäkin on hevosta riippuva asia kummat sille on paremmat. Jos hevonen tarvitsee enemmän tukea jalkoihin niin silloin pintelit.

6. Lyhyt vai pitkä raippa?

No siis itse tykkään enemmän pitkästä raipasta, koska niitä olen tarvinnut enemmän laiskempia hevosia ratsastaessa. En osaa vain käyttää enää lyhyttä raippaa, mutta jos hevonen ei siedä pitkää niin silloin lyhyt. Päädyn silti pitkään.



7. Tarhaus laumassa vai yksin?

Tämäkin on hevoskohtaista, paras vaihtoehto tietysti olisi laumassa kun hevosethan ovat laumaeläimiä. Mutta jos hevonen ei pidä muista tai on hyvin pomottelevaa sorttia niin silloin laittaisin sen kyllä yksin, toki olisi kiva jos vieressä olisi tarha ja hevosia.

8. Ratsastuskoulu vai yksityistalli?

Pidän molemmista, mutta jos omalle hevoselle pitäisi paikka valita se olisi ehdottomasti yksäritalli. Paljon rauhallisempi ympäristö verrattuna ratsastuskouluun.


9. Vuokrahevonen vai oma hevonen?

Oma hevonen, jonka toivon vielä joskus toteutuvan.
Tällä hetkellä siihen ei ole mahdollistuutta.

10. Lempihevonen?

Luka <3


Osa näistä kuvista saattaa löytyä jo blogista.

2 kommenttia:

Kaikki kommentit ovat tervetulleita niin positiiviset kuin negatiiviset! Muistetaanhan silti hyvä kielenkäyttö, kiitos!