tiistai 8. joulukuuta 2015

Joulukalenteri luukku 8


Missä Typy ja Tupu ?

Moni onkin varmaan huomannut, että Tupun ja Typyn omat sivut ovat hävinneet blogistani. Siihen on syynä se, että en enää liikuta niitä. Näiden ihanien tammojen kanssa olisin halunnut puuhastella vielä pitkään, mutta toisin kävi. Ja tammojen liikutuksen lopetus ei johdu minusta.

Tupun liikutuksen lopetin jo pari kuukautta sitten, koska Tupu alkoi oireilemaan ja sen ratsastuksesta ei oikein tullut enää mitään. Harmi kun niin nuorella ja mukavalla tammalla on ikävä sairaus. Jota ei voi parantaa. Tupulla oli siis kaviorustonluutuma ja Tupua ei huvittanut enään liikkua kovilla/raskailla pohjilla. Tupun omistaja poisti Tupulta väli levyt kenkien välistä. Ja Tupu pääsi seisomaan. Marraskuussa Tupu taisi muuttaa uuteen kotiin. En ole siis tästä varma, sillä en ole ollut tekemissä heppojen omistajan kanssa.



Sitten Typyyn. Typyllä meni siis alku kesästä hankoside tarhassa. Joten sitä kuntoutettiin ja annettii levätä jonkun aikaa. Kesällä pääsin Typyä kuntouttamaan käynti maastoilla. Kuukausi sitten Typy kävi klinikalla tarkistuksessa ja siellä todettiin, että hankoside on parantunut. Olin jo innosta pinkeänä, sillä tiesin pääseväni pian ratsastamaan kunnolla Typyllä. Sain silti kuulla ikävän uutisen, että en voi ratsastaa Typyllä enää. Sillä sen omistaja pelkää hankkarin menevän uusiksi ja tiedossa olisi taas pitkä kuntoutus jakso.  Ymmärsin asian kyllä, että parempi on lopettaa sen liikutus ettei se menisi uusiksi. Minua kyllä hieman harmitti luopua kummastakin ihanasta tammasta.



Kävin pari viikkoa sitten tutustumassa tuleviin liikutushevosiin. Ja mikä siintä tekee huippua niin talli on 4 kilometrin päästä kotoani. Ja siellä on 3 hevosta! 

Kaksi Suomenhevosta Toivo ja Kusti. Toivo on 6-7 vuotias ja Kusti hieman iäkkäämpi herrasmies ruuna, jolta ikää löytyy jo 22 vuotta.
Kolmas heppa onkin Vuonohevonen Putski.
Putskin kanssa käytiin lauantaina vauhdikkaalla maastoreissulla!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki kommentit ovat tervetulleita niin positiiviset kuin negatiiviset! Muistetaanhan silti hyvä kielenkäyttö, kiitos!