keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Joulukalenteri luukku 9

Millainen on hyvä blogi ?

Tässä lähiaikoina oon miettiny millainen olisi hyvä blogi.
Itse kirjoittelen tätä blogia ihan omaksi iloksi ja myöhemmin on sitten kiva lukea menneitä.
Tässä muutamia kohtia mihin minä juuri kiinnitän huomioita blogeja lukiessa.


Ulkoasu on varmasti ensimmäinen asia, mihin itse kiinnitän huomiota. Hyvin tehty banneri ja siisti ulkoasu ovat blogin yksi tärkeimmistä kohteista. Tausta ei saa olla mielestäni tumma eikä mikään kirkas lime tai muu vastaava.


Blogin nimi mielestäni blogin nimen täytyy olla osuva, joka ei ole mikään esim: Idan Heppailut. Esimerkin kaltaiset nimet ovat mielestäni tylsiä. Enkä myöskään pidä englannin kielisistä nimistä, paitsi jos ne ovat oikeasti kivoja, mutta esim Ida´s Horselife otsikot ovat omasta mielestä aivan turhia. Itse pidän eniten jostain lausahduksista tai lauseista esim: Syitä olla onnellinen ja Pidän aina lähellä.

Blogiarkisto blogeista täytyy löytyä, että lukijan on helppo etsiä vanhoja postauksia eikä aikaa kulu niiden etsimiseen.




Kuvat eivät saa olla liian pieniä, itse suosin nykyään erittäin suuria kuvia, mutta suuretkin kuvat kelpaavat. On ärsyttävä selata sellaisia blogeja missä kuvista ei näe juuri mitään kun ne ovat niin pieniä. Lisäksi niiden täytyy olla hyvä laatuisia, sillä pikseli mössö kuvilla ei tee mitään.


Fontti itse pidän yksin kertaisista fonteista kuten Arial. En pidä mistään ihmeellisistä kaunokiemuroista.


Esittely sivut itse pidän blogeista mistä löytyy hyvät esittely sivut itsestäsi sekä muista ketä blogissasi esiintyy esim: Minulta löytyy tietoja itsestäni sekä Liikutushepoista.



Lukijapalkki on hyvä jos blogista löytyy lukijapalkki, sillä silloin voi liittyä lukijaksi. Eikä silloin tarvitse lukea blogia anonyymina ja tallentamalla blogi, vaikka kirjamerkkeihin.
Itse varsinkin hylkään suoraan sellaiset blogit missä sitä ei ole.






3 kommenttia:

  1. Miusta tää oli hyvä postaus! Tästä sai hyviä ideoita oman blogin parantamiseen:) Ja siun kirjotus tyyli on myös tosi kiva.

    VastaaPoista
  2. Tätä oli kiva kirjottaa! Hyvä,että sait ideoita oman blogis parantamiseen :) kiitos!

    VastaaPoista
  3. Tätä oli kiva kirjottaa! Hyvä,että sait ideoita oman blogis parantamiseen :) kiitos!

    VastaaPoista

Kaikki kommentit ovat tervetulleita niin positiiviset kuin negatiiviset! Muistetaanhan silti hyvä kielenkäyttö, kiitos!